
Αν θέλεις να ανεβάσεις το επίπεδο και να το κάνεις πιο φρουτένιο, δες εδώ πώς φτιάχνουμε ένα φραουλένιο μιλφέιγ
Υλικά
- 3 πακέτα σφολιατίνια με ζάχαρη (περίπου 28 τεμάχια για τις στρώσεις)
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 5 κούπες σαντιγί κρύα, χτυπημένη (4 για πάνω από το γλυκό και 1 κούπα ανακατεύουμε με την κρέμα)
- 5 κούπες φρέσκο γάλα (για το χτύπημα της σαντιγί)
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τάπερ ή πυρέξ, στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια ώστε να καλυφθεί ο πάτος (περίπου 14 τεμάχια).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι με λίγο από το γάλα (να γίνει χυλός) και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια για να μην πιάσει κρούστα) και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει, τη χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά και προσθέτουμε απαλά 1 κούπα από τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύοντας με μαρίζ για να παραμείνει αφράτη.
- Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω από τη βάση με τα σφολιατίνια.
- Στρώνουμε από πάνω άλλη μια σειρά σφολιατίνια.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί ομοιόμορφα.
- Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και τα πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί μαζί με λίγη άχνη ζάχαρη.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα) πριν το κόψουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou