Γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια και κρέμα - πανεύκολο, χωρίς μίξερ

Γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια, κρέμα βανίλια και αφράτη σαντιγί, σερβιρισμένο παγωμένο με πασπαλισμένη άχνη και τριμμένα σφολιατίνια

Αυτό το γλυκό το φτιάχνουμε όταν θέλουμε κάτι εύκολο αλλά και εντυπωσιακό. Τα σφολιατίνια δίνουν υπέροχη τραγανή υφή και η κρέμα… απλά λιώνει στο στόμα. Είναι από αυτά τα γλυκά που τα αφήνεις στο ψυγείο και εύχεσαι να μη θυμηθούν οι υπόλοιποι ότι υπάρχει.

Αν θέλεις να ανεβάσεις το επίπεδο και να το κάνεις πιο φρουτένιο, δες εδώ πώς φτιάχνουμε ένα φραουλένιο μιλφέιγ


Υλικά

  • 3 πακέτα σφολιατίνια με ζάχαρη (περίπου 28 τεμάχια για τις στρώσεις)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 5 κούπες σαντιγί κρύα, χτυπημένη (4 για πάνω από το γλυκό και 1 κούπα ανακατεύουμε με την κρέμα)
  • 5 κούπες φρέσκο γάλα (για το χτύπημα της σαντιγί)
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τάπερ ή πυρέξ, στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια ώστε να καλυφθεί ο πάτος (περίπου 14 τεμάχια).
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι με λίγο από το γάλα (να γίνει χυλός) και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια για να μην πιάσει κρούστα) και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  7. Μόλις κρυώσει, τη χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά και προσθέτουμε απαλά 1 κούπα από τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύοντας με μαρίζ για να παραμείνει αφράτη.
  8. Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω από τη βάση με τα σφολιατίνια.
  9. Στρώνουμε από πάνω άλλη μια σειρά σφολιατίνια.
  10. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί ομοιόμορφα.
  11. Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και τα πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί μαζί με λίγη άχνη ζάχαρη.
  12. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα) πριν το κόψουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou