Μιλφέιγ με φράουλες



ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά:
2 πακέτα σφολιατίνια
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 - 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
6 - 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο
1 φυτική σαντιγί (300 γραμ. από το πράσινο το κουτί)
300 γραμ. φράουλες (κομμένες σε φέτες)

Κρέμα
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλεύρι.
Το ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ, σε μεγάλη ταχύτητα, τη φυτική κρέμα για 4 - 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και ρίχνουμε 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη.
Αλείφουμε τον πάτο του τάπερ με λίγη φυτική κρέμα.
Τοποθετούμε μια σειρά σφολιατίνια και μετά απλώνουμε τη μισή κρέμα.
Τοποθετούμε τα 100 γραμ. φράουλες (κομμένες σε φέτες).
Τοποθετούμε ακόμα μια σειρά σφολιατίνια, απλώνουμε μετά την υπόλοιπη κρέμα και άλλα 100 γραμ. φράουλες από πάνω.
Απλώνουμε τη φυτική σαντιγί από πάνω, (αν θέλουμε απλώνουμε τριμμένο σφολιατίνι) και τέλος τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ