ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ
Υλικά
- 500 γραμ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμ βούτυρο
- 1 κουτ, γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 4-5 αυγά
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Σιρόπι
- 2 μέρη ζάχαρη
- 1+ 1/2 μέρος νερό
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 1 λεμόνι να είναι ζουμερό το χυμό του μόνο
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ .
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα -ένα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα το γιαούρτι και τέλος δουλεύοντας πάντα το μίξερ σε σιγανή ταχύτητα το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε και αναποδογυρίζουμε τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι ένα ταψάκι 30 εκατ,η μία μακρόστενη φόρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα το κουνάμε να γίνει ομοιόμορφο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να ροδίσει και να ξεκολλήσει από γύρω γύρω από το ταψάκι.
- Αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε το σιρόπι .
- Βάζουμε όλα τα υλικά και αφού ανακατέψουμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 10 λεπτά.
- Τρυπάμε την λεμονόπιτα διακριτικά με ´οτι λεπτό μυτερό έχουμε π.χ μία οδοντογλυφίδα εδώ κι εκεί σε όλη την επιφάνεια και με μία κουτάλα το σιροπιάζουμε με προσοχή να μην μας χαλάσει.