
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Ή ΜΩΣΑΪΚΟ Ή ΣΑΛΑΜΙ ΨΥΓΕΙΟΥ
Κορμός ή Μωσαϊκό ή σαλάμι ψυγείου... όπως και να το πεις γίνεται τέλειο!
Το συγκεκριμένο το έφτιαξα με κουβερτούρα και ζαχαρούχο και όχι με την κλασική συνταγή της μαμάς Βιτάμ - κακάο - άχνη...
Υλικά:
- 1 Βιτάμ (250 γρ.)
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 4 - 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το Βιτάμ σε σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα σε κομμάτια και το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
- Μόλις λιώσει απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και ραντίζουμε με το κονιάκ.
- Τα ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
- Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας πλάθουμε ρόλο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Το συντηρούμε στο ψυγείο.