Κορμός σοκολάτας ή μωσαϊκό ή σαλάμι ψυγείου

Κορμός σε λευκή επιφάνεια και φέτες κορμού σε πιατάκιΚορμός ή Μωσαϊκό ή σαλάμι ψυγείου... όπως και να το πεις γίνεται τέλειο!
Το συγκεκριμένο το έφτιαξα με κουβερτούρα και ζαχαρούχο και όχι με την κλασική συνταγή της μαμάς Βιτάμ - κακάο - άχνη.

Υλικά:

  • 1 Βιτάμ (250 γρ.)
  • 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 4 - 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε σιγανή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα σε κομμάτια και το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Μόλις λιώσει απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  4. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και ραντίζουμε με το κονιάκ.
  5. Τα ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
  6. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη.
  7. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας πλάθουμε ρόλο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  8. Το συντηρούμε στο ψυγείο.


Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ