Πατατοσαλάτα



ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ


Υλικά

  • 9 μέτριες πατάτες, πλυμένες καλά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες (το λευκό μέρος μαζί με λίγο πράσινο)
  • άνηθος ή μαϊντανός (ό,τι προτιμάτε)
  • 2 αυγά βρασμένα, κομμένα σε κομμάτια (προαιρετικά)
  • ελιές (προαιρετικά)
  • 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε μπόλικο νερό που βράζει (να τις σκεπάζει).
  2. Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Τις στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
  4. Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα.
  5. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βρασμένα αυγά κομμένα σε κομμάτια.
  6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά αλλά προσεχτικά ώστε να μη διαλυθούν οι πατάτες .
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη μαγιονέζα μαζί με το γιαούρτι.
  8. Σκεπάζουμε με αυτό όλη την πατατοσαλάτα και από πάνω πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
  9. Στολίζουμε με 5 - 6 ελιές.


ΠΗΓΗ

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget