
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 9 μέτριες πατάτες, πλυμένες καλά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες (το λευκό μέρος μαζί με λίγο πράσινο)
- άνηθος ή μαϊντανός (ό,τι προτιμάτε)
- 2 αυγά βρασμένα, κομμένα σε κομμάτια (προαιρετικά)
- ελιές (προαιρετικά)
- 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε μπόλικο νερό που βράζει (να τις σκεπάζει).
- Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βρασμένα αυγά κομμένα σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά αλλά προσεχτικά ώστε να μη διαλυθούν οι πατάτες .
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη μαγιονέζα μαζί με το γιαούρτι.
- Σκεπάζουμε με αυτό όλη την πατατοσαλάτα και από πάνω πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
- Στολίζουμε με 5 - 6 ελιές.
ΠΗΓΗ