Άχνη με βανίλια και νερό όσο πρέπει για να γίνει σαν λεπτή κρέμα να μπορεί απλωθεί!!
1/2 φλ αμυγδαλόψιχα τριμμ
350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 Βιτάμ
1 1/2 φλ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλ μπ πάουντερ
1 φλ κρανμπερις αποξηραμένα ελαφρός αλευρωμένα
1 φλ κ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
Βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατε΄ψουν συνεχίζουμε με τους κρόκους και το κονιάκ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τη βανίλια
Ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα
την αμυγδαλόψιχα και τα κράνβερις
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα περίπου και στολίζετε με άχνη
Συνταγή roula mitrou που είδα ως βασιλόπιτα με άχνη.
Υλικά
1 φαριν απ1/2 φλ αμυγδαλόψιχα τριμμ
350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 Βιτάμ
1 1/2 φλ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλ μπ πάουντερ
1 φλ κρανμπερις αποξηραμένα ελαφρός αλευρωμένα
1 φλ κ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρηΒάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατε΄ψουν συνεχίζουμε με τους κρόκους και το κονιάκ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τη βανίλια
Ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα
την αμυγδαλόψιχα και τα κράνβερις
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα περίπου και στολίζετε με άχνη
Συνταγή roula mitrou που είδα ως βασιλόπιτα με άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου, συνταγή: roula mitrou