
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο2-3 φρέσκα κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κιλό αρακά [εδώ χρησιμοποίησα φρέσκο]
3 με 4 αγκινάρες [εδώ φρέσκες]
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ελαφρώς με το λάδάκι .Προσθέτουμε τον αρακά και τις αγκινάρες κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να μην διαλυθούν με ανακάτεμα και αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν σβήνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι νερού νερό χλιαρό .
Αμέσως προσθέτουμε και το αλατοπίπερο με τον άνηθο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και ο αρακάς και να πιούν όλο το νερό τους .
Στο τέλος προσθέτουμς το κορν φλάουερ αφού πρ'ωτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο
χλιαρό νερό.Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε κι έτοιμο για σερβίρισμα!