
Υλικά
- 500 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 καρότα
- 2 κρεμμυδι ξερό
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια και ρα κοροτα σε κομμάτια, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Βάζουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
