Σπετσοφάι



ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ


Υλικά

  • 500 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμυδι ξερό
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια και ρα κοροτα σε κομμάτια, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. 
  7. Βάζουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  8. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.


Credits:

Nancy Michalakou