3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες (ανάλογα πόσο σκορδάτο το θέλουμε)
1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (ή λευκό ξύδι, κατά προτίμηση)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη – είτε στο ψιλό, για πιο λεία υφή, είτε στο χονδρό για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε ελαφρώς και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βγάλει τα υγρά του. Έπειτα, το στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια ή με πετσέτα κουζίνας. Θέλουμε να μείνει σχεδόν στεγνό.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το στραγγισμένο αγγούρι, το σκόρδο, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά λάδι και 1 κουταλιά ξύδι.
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σύρμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εναλλάξ λάδι και ξύδι μέχρι να φτάσουμε στη γεύση που μας ικανοποιεί – άλλοι το θέλουν πιο ξινούτσικο, άλλοι πιο ήπιο.
Αν θέλουμε πιο βελούδινη και ομοιογενή υφή, μπορούμε να περάσουμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα. Προσέχουμε όμως να μη λιώσει υπερβολικά το αγγούρι.
Το μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος, το σκεπάζουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε παγωμένο, με λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω ή ακόμα και ένα φυλλαράκι δυόσμου για το άρωμα.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!