Μανιταροκεφτέδες



Μια συνταγή για ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από τη σελίδα sintayes.gr


Μανιταροκεφτέδες

Για τους λάτρεις των μανιταριών.
Ένα νοστιμότατο ορεκτικό, διαφορετικό από τα άλλα αλλά πεντανόστιμο.

Υλικά συνταγής
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά στρογγυλά
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη [προσοχή στο αλάτι αν βάλετε αλμυρά τυριά ή μπέϊκον]
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά τριμμένα
2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο [προαιρετικά]

Για το τηγάνισμα:
2 αβγά χτυπημένα καλά
Αλεύρι για αλεύρωμα
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής
Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, *αφαιρείτε τα κοτσανάκια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε στις 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνετε να σωταρισθούν για 2′ ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσουν, βάζετε σε μπολ τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το λάδι τους και προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αν η ζύμη είναι ακόμα αραιή προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή τριμμένα τυριά.
Κάνετε μπαλάκια από το μείγμα το “περνάτε” στο αλεύρι που έχετε τοποθετήσει σε ένα βαθύ πιάτο, μετά το περνάτε από τα χτυπημένα αβγά ώστε να καλυφθούν καλά και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα σε καυτό ηλιέλαιο [φριτέζα].
*Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε διότι έχουν την ιδιότητα να ρουφούν σαν σφουγγάρι τα υγρά. Γιαυτό και απλώς τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.