
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 ποτήρια χυμό τομάτας
- 1 σφηνάκι ξύδι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κανέλλα
- Μπαχάρι
- Δάφνη
- Λίγο κύμινο
- 1 κύβο κοτόπουλο
- Νερό ίσα πού να τα σκεπάσει.
Για τον πουρέ πατάτας:
- 1,5 κιλό πατάτες
- 100 γρ βούτυρο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Γάλα τόσο όσο σηκώσει ο πουρές μέχρι να πήξει!
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα, η σε χύτρα ακόμη καλύτερα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα σοτάρουμε ελαφρά μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
- Ξαναβαζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε την τομάτα τον κύβο κοτόπουλου ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
- Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα σε κατσαρόλα η αλλιώς 30 λεπτά σε χύτρα.
- Μόλις είναι έτοιμο, ξεσκεπαζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να εξαφανιστούν τα υγρά και να μελοσει το φαγητό !!
- Τώρα όσο για τον πουρέ βράζουμε τής πατάτες,τις περνάμε από μύλο λαχανικών ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πήξει.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
