Κοτόπουλο στιφάδο με κρασί και πουρέ πατάτας

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1,5 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 1 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 ποτήρια χυμό τομάτας
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κανέλλα
  • Μπαχάρι
  • Δάφνη
  • Λίγο κύμινο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • Νερό ίσα πού να τα σκεπάσει.

Για τον πουρέ πατάτας:
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 100 γρ βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Γάλα τόσο όσο σηκώσει ο πουρές μέχρι να πήξει!


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα, η σε χύτρα ακόμη καλύτερα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα σοτάρουμε ελαφρά μαζί με όλα τα μπαχαρικά.
  3. Ξαναβαζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε την τομάτα τον κύβο κοτόπουλου ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Ρίχνουμε το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.
  5. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα σε κατσαρόλα η αλλιώς 30 λεπτά σε χύτρα.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, ξεσκεπαζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να εξαφανιστούν τα υγρά και να μελοσει το φαγητό !!
  7. Τώρα όσο για τον πουρέ βράζουμε τής πατάτες,τις περνάμε από μύλο λαχανικών ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πήξει.
  8. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.



 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!