Πεινιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Roula Tsirka για ΠΕΙΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεινιρλί

Ζύμη
600 μλ. Χλιαρό γάλα,
300 μλ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι,
1 πακέτο(42 γρ) φρέσκια μαγιά , ή δυο φακελ. ξερή
2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη, οι κροκοι για επάλειψη από πάνω και μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ),
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι.
Θέλουμε μαλακη ζύμη.

Περίμενουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε βαρκούλες και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε.
Οπως πιπερίτσα Κόκκινη πράσινη τυρί που λιώνει πχ γκούντα και λουκανικάκια σε ροδέλες
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Ψήνουμε περίπου στους 180-190 μέχρι να ψηθούν.