
Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantaffilidou για ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Εύκολα και με απλά υλικά ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό και 1 ασπράδι (τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200 ml γάλα
70 γρ βούτυρο
5 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας
Υλικά
470 γρ αλεύρι για τσουρέκια1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό και 1 ασπράδι (τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200 ml γάλα
70 γρ βούτυρο
5 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι τα 200γρ αλεύρι τη μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη το αυγό και το ασπράδι.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα τις 4 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν (όχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά .
Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζί με λίγο ζαχαρίτσα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τη ρίχνουμε στο λεκανακι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του γάλατος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270γρ) ζυμώνοντας πολύ καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει πλάθουμε τσουρεκακια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα τις 4 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν (όχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά .
Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζί με λίγο ζαχαρίτσα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τη ρίχνουμε στο λεκανακι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του γάλατος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270γρ) ζυμώνοντας πολύ καλά.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει πλάθουμε τσουρεκακια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!
