Σπιτικά κρουασάν βουτύρου



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα υγείας!
Αφιερώστε ένα απόγευμα και φτιάξτε δυο δόσεις ....μπορείτε να φυλάξετε στην κατάψυξη και να έχετε φρέσκα σπιτικά κρουασάν ανά πάσα στιγμή!
Αξίζει πραγματικά τον κόπο!

Υλικά
300 γρ φρέσκο γάλα χλιαρό
50 γρ ζάχαρη ( 1/3 φλ. τσαγιού)
10 γρ αλάτι( 1 κ.γ κοφτό)
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο για τη ζυμη
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ βούτυρο lurpak για το τύλιγμα
1 σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη για τη γέμιση.

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζω τα χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω αρχικά με το σύρμα να διαλυθούν και αφήνω μισή ωρίτσα περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτω ελαφρώς χτυπημένα το αυγό και ξεκινάω να χτυπάω με το γάντζο προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.
Στο τέλος ρίχνω και τα 50 γρ βούτυρο και χτυπάω για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλάει τελείως η ζύμη από τον κάδο και να είναι τσιχλωτη και αφράτη.
Αφήνω κλεισμένη καλά με μεμβράνη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Χωρίζω τη ζωή μου σε 4 μπαλίτσες και ανοίγω 4 δίσκους ίσου μεγέθους.
Χωρίζω τα 250 γρ κρύο βούτυρο σε τρία μέρη και με τη βοήθεια του πλάστη μέσα σε μια λαδόκολλα χτυπάω και ανοίγω το βούτυρο.
Προσθέτω το βούτυρο στο πρώτο δίσκο ζύμης που έχω ανοίξει , από πάνω στρώνω τον επόμενο δίσκο - το δεύτερο κομμάτι βούτυρο , τον επόμενο δίσκο - βούτυρο και τέλος τον τελευταίο δίσκο ζύμης.
Ανοίγω ελαφρώς με τον πλάστη μου τα δισκάκια με το βούτυρο ενδιάμεσα και κλείνω σε φάκελο ( ξεκινώ από τις άκρες και τυλίγω στη μέση).
Βάζω τη ζύμη μου σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζω και ανοίγω πάλι τη ζύμη μου κάθετα και ξανακλείνω σε φάκελο.
Αυτή τη διαδικασία θα την κάνω άλλη μια φορά.
Τέλος ανοίγω πάλι το ζυμαρακι μου σε παραλληλόγραμμο και κόβω τρίγωνα για να τυλίξω τα κρουασάν.
Από τη μεγάλη πλευρά του τριγώνου κάνω μια μικρή σχισμή έτσι ώστε τυλίγοντας να εγκλωβιστεί η γέμιση μέσα.
Ψήνω τα κρουασάν στους 180 βαθμούς σε αερόθερμο για 25 λεπτά.