ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- ½ φλιτζάνι τραχανά
- 350 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 5 αυγά
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι, ανάλογα πόσο αλμυρή θα είναι η φέτα που θα βάλουμε
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, τη φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
- Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Σημείωση
Γίνετε και με γλυκό και με ξινό τραχανά η ίδια συνταγή