Ανοιχτή τραχανόπιτα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι τραχανά
  • 350 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι, ανάλογα πόσο αλμυρή θα είναι η φέτα που θα βάλουμε


Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τον τραχανά, τη φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Σημείωση
Γίνετε και με γλυκό και με ξινό τραχανά η ίδια συνταγή



Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές  στο Google News!