Κορνεδάκια αλμυρά



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !


Κορνεδάκια αλμυρά

Εύκολα αφράτα εντυπωσιακά αλμυρά κορνεδάκια με υπέροχο εύκολο σπιτικό φύλλο !!! Θα καταπλήξουν τα παιδάκια σας και όχι μόνο !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
250 ml γαλα φρεσκο ζεστο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 αυγο,
1 φλυντζ.του ελληνικου καφε σπορελαιο,
6 κ.σ.βουτυρο λιωμενο χλιαρο,
1 κ.σ.ζαχαρη,1 κ.γ.αλατι,
550 γρ αλευρι φαριναπ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-ζαχαρη,μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο, βουτυρο,αυγο και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι -αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεια ζυμη!
Την μεταφερουμε στον παγκο και ξαναζυμωνουμε 5 λεπτα!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Συνεχιζουμε ανοιγουμε την ζυμη με τον πλαστη ενα τετραγωνο μεγαλο φυλλο!
Κοβουμε ισες λωριδες μεγεθος ενος δαχτυλου !
Τυλιγουμε καθε λωριδα σε.χωνακια που φτιαχνουμε με αλουμινοχαρτο η εαν εχουμε ειδικα μεταλλικα χωνακια!
Τα βαζουμε ολα τα κορνε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλειφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Γεμιση οτι προτιμαει ο καθενας!