
Ετοιμάστε εύκολα & γρήγορα τα δικά σας λαχταριστά κοτοπιτάκια!
1 ηλιέλαιο
1 χλιαρό νερό
1 μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη και
1 κουταλάκι αλάτι
700γρ μπορεί και πιο πολύ περίπου αλεύρι
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει
Μπεσαμέλ με μπόλικο μοσχοκάρυδο
Μπέικον σε κυβάκια
Πιπεριά ψιλοκομμένη
Καρότο στο τρίφτη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Τέλος το κοτόπουλο...και ρίχνουμε το μείγμα στη μπεσαμέλ μας (μια κουταλιά αλεύρι και μια κουταλιά βούτυρο,ρίχνουμε μισή κούπα γάλα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο)
Γεμίζουμε τη ζύμη μας..περνάμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα..
Η ζύμη της φίλης μου Palmyra Aristou και την ευχαριστώ πολυ
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι χλιαρό γάλα1 ηλιέλαιο
1 χλιαρό νερό
1 μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη και
1 κουταλάκι αλάτι
700γρ μπορεί και πιο πολύ περίπου αλεύρι
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει
Για τη γέμιση:
Κοτόπουλο που μας περίσσεψεΜπεσαμέλ με μπόλικο μοσχοκάρυδο
Μπέικον σε κυβάκια
Πιπεριά ψιλοκομμένη
Καρότο στο τρίφτη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα λαχανικά μας.Τέλος το κοτόπουλο...και ρίχνουμε το μείγμα στη μπεσαμέλ μας (μια κουταλιά αλεύρι και μια κουταλιά βούτυρο,ρίχνουμε μισή κούπα γάλα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο)
Γεμίζουμε τη ζύμη μας..περνάμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα..
Η ζύμη της φίλης μου Palmyra Aristou και την ευχαριστώ πολυ
Φανταστική απλά!
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Γκιαούρη