Ντονατσάκια με καραμέλα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΤΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ντονατσάκια με καραμέλα

ΝΤΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ 250 ml γαλα χλιαρο,4 κ.σ.ζαχαρη,1 φακελακι ξερη μαγια,1 αυγο και ανακατευουμε !!!!
Ριχνουμε σιγα-σιγα 400 γρ αλευρι και 1 βανιλια και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!!
Το σκεπαζουμε για 10 λεπτα!
Στην συνεχεια ριχνουμε 3 κ.σ.βουτυρο μαλακο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Αλευρωνουμε τον παγκο βαζουμε την ζυμη πανω και την ζυμωνουμε πολυ καλα αλευρωνοντας τα χερια!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την ανοιγουμε με τον πλαστη ενα παχυ φυλλο και κοβουμε δισκακια με το στομιο ενος ποτηριου!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Βαζουμε σπορελαιο να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις 2 πλευρες!
Τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι!

ΚΡΕΜΑ:
Σε ενα μπολ βαζουμε 4 κροκους αυγων,120 γρ ζαχαρη,1 βανιλια,125 ml γαλα,3 κ.γ.κορν φλαουρ και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε να ζεσταθουν 2 ποτηρια γαλα ριχνουμε το μιγμα ανακατευουμε και οταν πηξει ελαφρως την κατεβαζουμε και ριχνουμε 2 κ.σ.βουτυρο!
Την μεταφερουμε σε ενα μπολ και την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη!
Οταν κρυωσει καλα γεμιζουμε τα ντονατσακια με κορνε!

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολιτσα 300 γρ ζαχαρη ,125 ml νερο και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να λιωσει να παρει χρωμα!!
Και οταν την κατεβαζουμε με προσοχη βουταμε το καθενα!