Κορμός με Νουτέλα ή Μερέντα και καρύδα



ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ Ή ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κορμός με Νουτέλα ή Μερέντα και καρύδα

Γρήγορος εύκολος και πολύ νόστιμος κορμός!

Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ. Ζαχαρη
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.σ μπεικιν
1 βανιλια
3 κ.σ κονιακ

Για το σιρόπι
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Νερό
Χυμό από μισο λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα γεμάτη καρύδα
700γρ νουτελα η Μερέντα

Εκτέλεση
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα σφιχτή !! 
Προσθέτω τη βανίλια και λίγο λίγο το κονιάκ προσέχοντας να μην πέσει ο όγκος.
Κοσκινιζω το αλεύρι με το μπεικιν και το ενσωματωνω με μαριζ στο μίγμα των αυγών!!! 
Βάζω στο ταψί του φούρνου μου λαδόκολλα και απλώνω το παντεσπάνι μου!!!! 
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 20- 25 λεπτά!!! 
Όσο είναι ζεστό( όχι καυτό) το παντεσπάνι μου ξεκόλλαω τη λαδόκολλα και το ρολαρω με μια πετσέτα. 
Το αφήνω να κρυωσει
Βράζω το σιρόπι μου μαζί όλα τα υλικά για 2 λεπτά.
Σιροπιαζω το παντεσπάνι μου και αλείφω όλη την επιφάνεια με Μερέντα. 
Πασπαλιζω με μπόλικη καρύδα και ρολαρω. ( Αν δεν σας απλώνει καλά η Μερέντα μπορείτε να τη βάλετε για μισό λεπτό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων). 
Διακοσμώ με Μερέντα και καρύδα!