Βλάχικη τυρόπιτα ή αλλιώς Πίτα του κάμπου



Μια συνταγή της κυρίας Αthanasia Koukouli‎ για ΒΛΑΧΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Βλάχικη τυρόπιτα ή αλλιώς Πίτα του κάμπου

Είναι πεντανόστιμη και εύκολη !!!

Συνταγή:
1 κιλό αλεύρι για πίτα και χλιαρό νερό και λίγο αλάτι.
Ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι για πίτα.
Κατόπιν το χωρίζετε σε 7 μπαλάκια.
Παίρνετε ένα ταψί το λαδώνετε και ανοίγετε το ένα μπαλάκι σε φύλλο με τα χέρια.
Για ν ανοίξει βουτάτε τα δάκτυλα σας σε λαδάκι και σιγά σιγά το ανοίγετε όσο θέλετε μέσα στο ταψί.
Ρίχνετε από πάνω το 1/7από μισό κιλό τυρί .
Ανοίγετε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο...αυτό στη αρχή το ανοίγετε με τα δάκτυλα στον αέρα και μετά το τοποθετείτε στο κέντρο και με τα δάκτυλα προσπαθείτε να το ανοίξετε όπως και το πρώτο.
Βάζετε τυρί.
Έτσι ακολουθείτε μέχρι και το έβδομο φύλλο, τυρί, λάδι, φύλλο, τυρί λάδι.
Όταν βάλετε και το έβδομο φύλλο, τυρί διπλώνετε στα δύο όλα μαζί τα φύλλα και μετά ξαναδιπλώνετε.
Κατόπιν το ζυμώνετε και το ανοίγετε με τα δάκτυλα ν απλωθεί στο ταψί σας.
Ψήνετε πάνω κάτω στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα... εγώ χρησιμοποίησα κατσικίσιο τυρί για καλύτερη γεύση.
Έγινε καταπληκτική...καλή επιτυχία!!!