Χαλβάς με αλεύρι



ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ


Ενας Χαλβάς μα τι Χαλβάς ??? Χαλβάς με αλεύρι !!!!Ποιο νόστιμος δεν γίνεται !!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ (250 ml):
Βραζουμε πρωτα το σιροπι:
2 ποτηρια ζαχαρη,
2 ποτηρια νερο για 5 λεπτα!
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι 50 γρ βουτυρο αγελαδινο και το ανακατευουμε να λιωσει!
Ριχνουμε ενα ποτηρι σπορελαιο!
Συνεχιζουμε ριχνουμε περιπου 2 ποτηρια αλευρι αλλα δεν το ριχνουμε ολο κατευθειαν!
Ριχνουμε το ενα ποτηρι πρωτα και ανακατευουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι σε 3 δοσεις!
Ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα οχι να καει!
Εαν θελουμε ριχνουμε μεσα καρυδια οπως εγω!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιροπι και ανακατευουμε να δεσει να γινει λειο!
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε με κλειστο το καπακι και στην συνεχεια η το τρωμε κατευθειαν με το κουταλι η κανουμε σχεδιο με το κουταλι η το βαζουμε σε φορμακια!
Εαν θελουμε ριχνουμε και κανελλα και τριμμενο καρυδι!
Μπορουμε να ελαττωσουμε την ζαχαρη και να βρασουμε περισσοτερο το σιροπι να δεσει!