Καρμπονάρα φούρνου με πένες



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΕΝΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρμπονάρα φούρνου με πένες

Υλικά
Για ένα μεγάλο πυρέξ
500gr πένες
15 φέτες μπεικον
1 κεσεδάκι φρέσκα ασπρομανίταρα ή ένα κουτάκι έτοιμα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 gr γκούντα τριμμένο
Μίσο φλ. παρμεζάνα τριμμένη
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι μου , τα μανιτάρια και το μπέικον και τα περνάω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι να σοταριστούν όλα μαζί και να ανταλλάξουν αρώματα.
Αφήνω στην άκρη.
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό τις πένες al dente.
Τα σουρώνω και ανακατέβω μέσα στα μακαρόνια μου το μπέικον το κρεμμύδι και τα μανιτάρια που σοταρισα.
Προσθέτω και την παρμεζάνα και ανακατεύω.
Τα απλώνω στο πυρέξ.
Περιχύνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με την γκούντα.
Ψήνω στο αερόθερμο στους διακόσιους βαθμούς μέχρι να χρυσαφισουν.
Σερβίρω με επιπλέον παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.