Κέικ πορτοκαλιού με καρύδια και σοκολάτα



ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά
1 φαρίνα κόκκινη
1 πακέτα βούτυρο
3 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 ποτήρι καρύδι τριμμένο
2 κ.σ σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσο
2 κουβερτούρες γάλακτος
2 κ.σ ηλιέλαιο
2-3 κ σ γάλα

Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει μετά προσθέτω τα αυγά ένα ένα τον χυμό το ξύσμα την βανίλια την φαρίνα και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Τέλος ρίχνω το καρύδι τις σταγόνες και ανακατεύω καλά.
Βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το γλάσο βάζω σε μπεν μαρί όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Στολίζω με λίγο τριμμένο καρύδι!


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!