Σάμαλι με άρωμα μαστίχας



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σάμαλι με άρωμα μαστίχας

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος ( το κλασικό με την πετσούλα από πάνω)
Αν δεν βρείτε...μπορείτε να βάλετε κλασικό αγελαδινό γιαουρτάκι όχι στραγγιστό.
1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
2 κεσεδάκια(από το γιαούρτι) ζάχαρη
1 κεσεδάκι νερό
2 βανιλιες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ σόδα

Για το σιρόπι
2 1/2 κεσεδάκια νερό
2 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κ.σ γεμάτες γλυκό υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζω τα γιαουρτάκια μου ( αφαιρώ την πέτσα πρώτα) και προσθέτω τη ζάχαρη. Με ένα σύρμα ανακατεύω καλά 2-3 λεπτά και προσθέτω το νερό. Συνεχίζω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτω τις βανιλιες και τη σόδα μου την οποία διαλύω με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύω απαλά μέχρι , να δω το μείγμα να αφρατεύει.
Τέλος προσθέτω σιγά σιγά το σιμιγδάλι μου .
Αφήνω 20 λεπτά περίπου να σταθεί .
Βουτυρώνω ελαφρώς ένα ταψάκι 30-32 εκ. και ρίχνω το μείγμα μου!! Ψήνω για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρει αυτό το χρυσοκοκκινο χρώμα. Ωστόσο φτιάχνω το σιρόπι μου.
Βράζω το νερό μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά.
Προσθέτω το υποβρύχιο μαστίχας και ανακατεύω να διαλυθεί. Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Σιροπιάζω τη σάμαλι καυτή με το χλιαρό σιρόπι.
Όλα τα υλικά μας τα μετράμε με το κεσεδάκι της γιαούρτης!