Κομπόστα ροδάκινο



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κομπόστα ροδάκινο

Eλαφρύ και δροσερό γλυκάκι!!!Φανταστική κομπόστα ροδάκινο....!!!!

Θα χρειαστούμε
Ροδάκινα μεγάλα και σφιχτά...όχι πολύ γινόμενα.
Ζάχαρη
Νερό
Χυμό λεμονιού
Βαζάκια αποστειρωμένα

Εκτέλεση
Αρχικά γεμίζω μια λεκανίτσα με νερό και στύβω το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια.
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα στεγνώνουμε.
Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στα τρία η στα τέσσερα ανάλογα πόσο μεγάλα είναι.
Αφαιρώ το κουκούτσι και καθαρίζω εσωτερικά στο κέντρο τα υπολείμματα του κουκουτσιού.
Βάζω τα ροδάκινα στη λεκανίτσα με το νερό και το χυμό λεμονιού.
Πλένω σχολαστικά τα βάζα μου τα στεγνώνω καλά και τα αποστειρώνω στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Βάζω τα κομμάτια από το ροδάκινο μέσα στα βάζα μου (δεν τα στραγγίζω ) προσπαθώντας να μην αφήνω κενά και προσθέτω 5 κ.σ ζάχαρη σε κάθε βάζο.
Γεμίζω με καυτό νερό μέχρι πάνω σκεπάζοντας τα φρούτα μου και κλείνω καλά.
Ανακινώ να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα τοποθετώ στον πάτο μια πετσέτα , γεμίζω με νερό και βάζω προσεκτικά τα βαζάκια μέσα.
Το νερό σχεδόν να σκεπάζει τα βάζα μου.
Μόλις πάρει βράση το νερό, μετράμε 15 λεπτά.
Η κομπόστα μου είναι έτοιμη.
Αφαιρώ τα βάζα με την κομπόστα και αφήνω να κρυώσουν.
Φυλάω σε σκοτεινό δροσερό μέρος.
Διατηρείτε πάνω από 6 μήνες!