
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από το χταπόδι την κουκούλα και το μάτι.
Βράζουμε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό, λίγα σπυριά μπαχάρι, δύο δαφνόφυλλα και 1 ποτήρι μαυροδάφνη για περίπου 50'μεχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, ρίχνουμε πελτέ να τσιγαριστεί και προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι και τα υγρά από το αρχικό βράσιμο και επαναφέρουμε το χταπόδι για λίγο στην σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τελειώνουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο βασιλικό.
Βράζουμε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό, λίγα σπυριά μπαχάρι, δύο δαφνόφυλλα και 1 ποτήρι μαυροδάφνη για περίπου 50'μεχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, ρίχνουμε πελτέ να τσιγαριστεί και προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι και τα υγρά από το αρχικό βράσιμο και επαναφέρουμε το χταπόδι για λίγο στην σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τελειώνουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο βασιλικό.
Δημιουργός συνταγής: Anna Lampropouloy, συνταγή Nikolas Tzanakakis
