Χταπόδι κοκκινιστό με ζυμαρικά



Μια συνταγή του κυρίου Nikolas Tzanakakis για ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ εκτελεσμένη από την κυρία Anna Lampropouloy στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταπόδι κοκκινιστό με ζυμαρικά

Αφαιρούμε από το χταπόδι την κουκούλα και το μάτι.
Βράζουμε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό, λίγα σπυριά μπαχάρι, δύο δαφνόφυλλα και 1 ποτήρι μαυροδάφνη για περίπου 50'μεχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, ρίχνουμε πελτέ να τσιγαριστεί και προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο τσίλι και τα υγρά από το αρχικό βράσιμο και επαναφέρουμε το χταπόδι για λίγο στην σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τελειώνουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο βασιλικό.