
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μισό κιλό κιμά, βάζω 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε κρασί κόκκινο, βάζω 1-2 σκελίδες σκόρδο και ένα κουταλάκι κίμινο, αλάτι, πιπέρι, τα ζυμώνω και τα αφήνω στο ψυγείο για καμία ωρίτσα
- Στην συνέχεια τα βάζω στον φούρνο μέχρι να γίνουν αλλά όχι να ξεραθούν
- Έχω βάλει σε ένα βαθύ τηγάνι φρέσκια ντομάτα, πελτέ, ελαιόλαδο, λίγο ακόμα κίμινο, αλάτι πιπέρι, φέρνω δύο τρείς στροφές μέχρι να λιώσει ο πελτές και τοποθετώ μέσα τα σουτζουκάκια σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι, αφήνω μέχρι η σάλτσα να δέσει
- Για τον πουρέ έβαλα 1 κιλό πατάτες, περίπου 80γρ.βουτυρο,αλάτι πιπέρι και γάλα φρέσκο, μέχρι εκεί που σας αρέσει η υφή.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη