Σουφλέ πατάτας με κεφτεδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Σοφουλας Κτενιδου για ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουφλέ πατάτας με κεφτεδάκια

Yλικά
5 -6 πατάτες μέτριες
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
200 γρ. Κίτρινο τυρί για τα κεφτεδάκια
500 γρ. Κιμά
1 αυγό
3-4 κ.σ.ελαιολαδο
2 κ.σ. δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
ψωμί ψίχα από 2 φέτες τριμμένο
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ.ρίγανη
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο κύμινο προαιρετικα


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο λίγο αλάτι .
Τις βράζουμε ελαφρώς μεχρι να τσιμπιούνται.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες. Πάχους 1/2 εκ.περίπου.
Στο μεταξύ ζυμώνουμε τον κιμά με. τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια .
Σε ένα μικρό ταψί αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.
Με πινέλο και καλύπτουμε με τις φέτες πατάτες καθώς και ολόγυρα του ταψιού .
Πασπαλίζουμε με. Κοκκινοπίπερο και. λίγο. αλάτι.
Ύστερα τοποθετούμε τα κεφτεδάκια άπω πάνω και ανάμεσα τους πατάτες πασπαλίζουμε με το κασέρι και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ψήνουμε. 180. Βαθμούς για περίπου 45. λεπτά ώσπου να πιει την κρέμα και να ροδίσει σερβίρετε ζεστό.