Χοιρινό στιφάδο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ


Σήμερα έφτιαξα στιφάδο με χοιρινό μου έγινε λουκούμι!!!

Υλικα:

  • 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
  • 1,5 κιλό κρεμμυδάκια ξερά μικρά για στιφάδο 
  • 1 χυμό σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό κουταλάκι κανέλα 
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4 μπαχάρια
  • 3 γαρίφαλα
  • μισό ποτηράκι ξύδι άσπρο


Εκτελεση:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο 
  2. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο 
  3. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρέας ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτε 
  4. Ρίχνουμε νερό να σκεπαστεί όλο το κρέας 
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δάφνη, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι,
  6. Το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 45 λεπτά 
  7. Μόλις περάσουν ρίχνουμε το ξύδι και τα κρεμμυδάκια που έχουμε καθαρίσει από πριν την φλούδα
  8. Τα αφήνουμε άλλο ένα μισάωρο και είναι έτοιμο


Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou‎

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!