Καρυδόπιτα με φύλλο ή Κέικ μπακλαβάς



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ Ή ΚΕΙΚ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρυδόπιτα με φύλλο ή Κέικ μπακλαβάς

....ή φορμάκια .......όπως τα λέμε εμείς στην Πάτρα και συνηθίζουμε να τα φτιάχνουμε σε ατομικά φορμάκια!!!!
Ένα φανταστικό σιροπιαστό γλυκό !!!!!

Υλικά
5 μεγάλα αβγά
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3/4 φλ αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ καρύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ γεμάτο κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
4 κ.σ κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
7 φύλλα βυρητού
100 γρ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη λιωμένο

Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
550 ml νερό
3 κ.σ μέλι γεματούτσικες
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Αφήνω στην άκρη.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν μία ωραία κρέμα.
Προσθέτω σιγά-σιγά το κονιάκ μου.
Ανακατεύω όλα τα στέρεα υλικά μου ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα κανελογαρρύφαλα, το ξύσμα και το μπέικιν και τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα των αυγών με μία μαριζ.
Παίρνω λίγη από τη μαρέγκα να αραιωσω το μίγμα που είναι τώρα σφιχτό.
Ανακατεύω απαλά και ενσωματωνω και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Τέλος προσθέτω τα καρύδια μου ανακατεύοντας απαλά.
Προσέχω να μην χάσω τον όγκο.
Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ.
Απλώνω τα πέντε φύλλα κάτω προσπαθώντας να καλύψω όλα τα τοιχώματα της φόρμας. Ενδιάμεσα βουτυρώνω καλά.
Ρίχνω το μείγμα του κέικ και κλείνω από πάνω προσεκτικά χωρίς να πιέζω και ανάλαφρα με τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από τη φόρμα.
Κόβω τα άλλα δύο φύλλα, που έχω κρατήσει, στη μέση και προσθέτω πάνω από τα υπόλοιπα φύλλα.
Βουτυρώνω πάλι καλά και χαράζω το γλυκό ...όχι μέχρι κάτω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Ωστόσο ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Σε σε μία κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτω το μέλι μου και το αφήνω να βράσει άλλα δύο-τρία λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά.
Σιροπιάζω το γλυκό μου καυτό κατευθείαν όταν βγει από το φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Για να σιροπιαστεί σωστά το γλυκό μου όταν θα το βγάλω από το φούρνο θα τον χαράξω πάλι με ένα μαχαιράκι σε αρκετά σημεία....αλλά και εκεί που είχα ήδη χαράξει.!!!!
Αφήνω το γλυκό μου να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει.
Το γυρίζω σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρω με σαντιγί.