Εύκολα τσουρέκια με λίγα υλικά



ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 2 τσουρέκια
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γραμμαρίων το ένα
170 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια,
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι
1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη,
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
1 αυγό
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκαλί
λίγα αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μίξερ τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας το αυγό, στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό το γάλα, τη μάγια, το βούτυρο, τα μυρωδικά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε καλά.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο. Τον κλείνουμε, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι, τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν. αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο.
Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αντιστάσεις περίπου 20 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)
Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν!

Τα τσουρέκια της κυρίας Samiou γεμιστά με Nutella, εκτελεσμένα από την κυρία Elena Psillia



Credits:
Gogo Samiou
Εύκολα Τσουρέκια με λίγα υλικά