Κέικ μήλο με frosting κρέμας τυριού



ΚΕΙΚ ΜΗΛΟ ΜΕ FROSTING ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα λάδι
1 κούπα μέλι ή καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χυμό από δύο πορτοκάλια μέτρια
3 κούπες αλεύρι γοχ
3 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 καρότο τριμμένο
2 μεγάλα μήλα τριμμένα
1 κουτ. σούπας κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το λάδι με το μέλι ή την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουν διαλύσει τη σόδα.
Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ενώνουμε τα άλευρα στο μείγμα με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και το τριμμένο καρότο.
Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου ( μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι)
Δεν χρειάζεται μίξερ
Δεν στραγγίζουμε τα τριμμένα μήλα και το καρότο.
Με αυτή την δόση βγαίνουν 2 μακρόστενες φόρμες 22 × 14

Για το frosting
120 γρ τυρί κρέμα
60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μέλι
Ξύσμα από ένα λάιμ και χυμό από το μισό λάιμ.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μπόλ με ένα κουτάλι.



Credits: Vasia Zaglara