
ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΝΑΚΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΚΟΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ σκληρό τυρί τσένταρ, τριμμένο στο χονδρό μέρος του τρίφτη3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
1/2 κούπα αλεύρι ανακατεμένο με 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά σούπας γάλα
λίγο πιπέρι ή κόκκινη πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί, στο τέλος το γάλα.
Τα αλέθουμε όλα μαζί για λίγο.
Μαζεύουμε τη ζύμη, την κάνουμε μια μπάλα, την αφήνουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω.
Αλευρώνουμε τον πλάστη μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
Αρχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες σαν τα πακοτίνια.
Κάνουμε μια τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα για να μην μας φουσκώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.



Κάνουμε μια τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα για να μην μας φουσκώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.


