Νηστίσιμα κουλουράκια μήλου



Μια συνταγή της κυρίας Artemis Stamatis για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα κουλουράκια μήλου

Σας έχω υπέροχα, μυρωδάτα, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά κουλουράκια μήλου..
Τα φτιάχνω συχνά γιατί αρέσουν πολύ..Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια..

Υλικά
1 κούπα του νες πολτό μήλου (2 μήλα μεσαία)
1 κούπα του νες ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπεικιν παουτερ
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Αλεύρι περίπου 900 γρ..
2 βανίλιες
1 σφηνάκι νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα , τα βάζουμε στο μπλέντερ και ριχνουμε το σφηνάκι με το νερό και τα κάνουμε πολτό.
Μετράμε 1 κούπα του νες από τον πολτό και το ριχνουμε σε ένα λεκανάκι,κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και τέλος ριχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε (εγώ σε κάποια κάνω μια λακουβίτσα στην μέση και με το κουταλάκι βάζω λίγο μαρμελάδα ότι έχω.. και άλλα τα βουτάω σε ένα μπολάκι με σουσάμι ) τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° για 20 λεπτά περίπου.