Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού

Ελάτε να κάνουμε μανταρινακι... που είναι στην εποχή του...
Είναι υπέροχο και με κουβερτουρα.... σαν Φοντανακι..

Διαλέγουμε 20 μικρά... κίτρινα, λεπτόφλουδα μανταρινάκια και αφού τα πλύνουμε καλά, καθαρίζουμε το κοτσανάκι τους στην πάνω πλευρά και τα τρυπάμε λίγο από κάτω με ένα ψιλό κατσαβίδι. 
Τα βράζουμε 3 - 4 φορές για να ξεπικρίσουν (απο 10 λεπτα απο το σημειο βρασμου) και τα αφήνουμε ένα βράδυ να στραγγίσουν σε μια πετσέτα.
Κάνουμε ένα σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη, 2 1/2 ποτήρια νερό, 1 ξύλο κανέλα και 2 βανίλιες. 
Το αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε μέσα τα φρούτα και τα βράζουμε 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα ξαναβράζουμε 10 λεπτά.
Τα σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο και τα αφήνουμε 1 μέρα στο σιρόπι.
Την επομένη, προσθέτουμε 2 κ.γλ. λεμόνι και δένουμε το γλυκό μας.