
Υλικά
4 ποτήρια νερόσχεδόν 2 λάδι
1 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
1 κιλό σιμιγδάλι.(μισό ψιλό- μισό χοντρό)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε εκτος απο το σιμιγδάλι .όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν βράση.
Μετά ρίχνουμε
σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 36 νο..ρίχνουμε τη ζύμη χαράζουμε μπακλαβαδωτά.
Βάζουμε αμυγδαλάκι σε κάθε κομμάτι αν θέλουμε και ψήνουμε περίπου 1 ώρα..
Όταν κρυώσει ρίχνουμε κανελοζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου