Λαδοραβανί



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαδοραβανί

Υλικά
4 ποτήρια νερό
σχεδόν 2 λάδι
1 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό απο 1 λεμόνι
1 κιλό σιμιγδάλι.(μισό ψιλό- μισό χοντρό)

Ρίχνουμε εκτος απο το σιμιγδάλι .
όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν βράση.
Μετά ρίχνουμε
σιγά σιγά το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 36 νο..ρίχνουμε τη ζύμη χαράζουμε μπακλαβαδωτά.
Βάζουμε αμυγδαλάκι σε κάθε κομμάτι αν θέλουμε και ψήνουμε περίπου 1 ώρα..
Όταν κρυώσει ρίχνουμε κανελοζάχαρη.