Κασερόψωμο



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κασερόψωμο

ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ 200 ml νερο χλιαρο,30 γραμμαρια.ζαχαρη,10 γραμμαρια μαγια.ξερη ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 2 αυγα,50 ml σπορελαιο ανακατευουμε με συρμα!
Τελος προσθετουμε 600 γραμμαρια αλευρι φαριναπ ισως χρειαστει λιγο ακομα ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη και την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε 5 κομματια!
Αυτα τα κομματια τα κανουμε μπαλες!
Αυτες τις μπαλες.τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!
Στα 4 φυλλαρακια βαζουμε τριμμενο κασερι και τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο και κλεινουμε με το πεμπτο!
Ανοιγουμε αυτα ολα μαζι ενα φυλλο ισα με το ταψι νουμερο 30!
Κοβουμε σε κομματια και την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος βαζουμε.σε καθε σχισχη φετες κασερι αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να κοκκινησει εμενα μπου πηρε 25 λεπτα οποτε αναλογα τον φουρνο!