Σαλάτα Νισουάζ



Μια συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ εκτελεσμένη από την κυρία Dora Iliopoulou στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σαλάτα Νισουάζ

ΥΛΙΚΑ:
Φύλλα μαρουλιού ή ότι πράσινη σαλάτα αγαπάτε,
2κοκκινες γλυκές πιπεριές ψημένες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σκεπάζω μετά δέκα λεπτά και τις ξεφλουδίζω .
Κόβω σε κυβάκια 3 με 4 πατατες μικρές,βρασμένες με λίγο αλάτι.
Ξεκινάω τη βράση με κρύο νερό και όταν φθάσουν σε σημείο κοχλασμού ,χαμηλώνω τη φωτιά.
5-6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και κομμένες,
4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση,1μικρο μπολ φασολάκια πράσινα βρασμένα με λίγο αλάτι και κομμένα στη μέση ,
μισό κρεμμύδι σε πάρα πολύ λεπτές φέτες,
κάππαρη που έχω βάλει σε νερό να ξαλμυρίσει,
2 αυγά βραστά κομμένα στα τέσσερα.
Τόνος κονσέρβα σε ελαιόλαδο.

ΣΑΛΤΣΑ :
1 χυμό λεμονιού,
αλάτι,
1κγ μουστάρδα Ντιζόν,
λίγη ζάχαρη,
1 αντζούγια ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο το οποίο ρίχνω λίγο λίγο .
Χτυπάω με το γδαρτη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε σαλατιέρα κόβω κομμάτια τη πράσινη σαλάτα,βάζω τα ντοματίνια,φασολάκια,πιπεριές,ελιές, κρεμμύδι, κάππαρη.
Προσθέτω λίγη σάλτσα.
Βάζω τις πατάτες,τα αυγά και τον τόνο στραγγισμένο.(Αν θέλετε βάλτε κοτόπουλο σοταρισμένο) Περιχύνω την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.
ΕΤΟΙΜΗ!