Ψαρόσουπα με ποικιλία ψαριών



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΨΑΡΙΩΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψαρόσουπα με ποικιλία ψαριών

Πεντανόστιμη ψαρόσουπα .....με ποικίλα βραστοψαρων και λαχανικά !!!!
Βάλσαμο !!!

Υλικά
1 δρογκο
1 ροφό
2 σκορπιδια
1 σκλεπου ( πεσκανδριτσα)
3 βακαλουδια
1 Χριστόψαρο
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 καρότα
3 πατατούλες κομμένες
5-6 κλωναρακια σέλινο
1/4 φλ λαδι
400 γρ ρύζι γλασε
2 μεγάλα λεμόνια
2 αβγά
Αλάτι πιπέρι

Εκτελεση
Καθαρίζω και ξεπλένω καλά τα ψάρια.
Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα πρώτα τα χοντρά και μεγάλα ψάρια(ροφό,σκορπιδια,σκλεπου) με νεράκι ίσα που να τα σκεπάζει , το κρεμμύδι, αλατάκι και λαδακι να βρασουν περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτω και τα μικρότερα ψάρια βακαλουδια και Χριστόψαρο και συνεχίζω το βράσιμο μεχρι να μαλακώσει το κρέατακι τους( όχι να λιώσει).
Αφαιρώ με μια τρυπητή τα ψάρια μου και σουρωνω το ζωμό.
Τον γυρίζω πάλι στη κατσαρόλα μου και προσθέτω τα καροτάκια τις πατατούλες και το σέλινο.
Βράζω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρώ από την κατσαρόλα μου.
Τώρα έχω ένα παχύ ωραίο πεντανόστιμο ζωμό.
Προσθέτω νεράκι περίπου 1 1/2 λιτρο και αλατάκι αν χρειάζεται.
Μόλις πάρει βράση ρίχνω το ρυζακι.
Αφού γίνει η σουπίτσα ξεκινάω να αβγοκοψω.
Παίρνω λίγο καυτό ζωμό από τη σούπα και στιβω τα δύο λεμόνια μέσα εκεί.
Χωρίζω κρόκους από ασπράδια.
Χτυπάω τα ασπράδια σέ μαρέγκα, προσθέτω έναν ένα τους κρόκους και λίγο λίγο το ζωμό με το λεμόνι.
Τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το αβγολεμονο.
Ανακινω την κατσαρόλα μου και βάζω πάλι πάνω στη σβησμένη φωτιά.
Φέρνω μια δυο γύρες.
Ωστόσο ξεκοκαλιζω τα ψαράκια μου.
Σερβίρω τη σουπιτσα με ψαρακι και λαχανικά και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.