Εκμέκ κανταίφι


Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εκμέκ κανταίφι

Από τα ωραιότερα και αγαπημένα γλυκάκια!!!!!
( Για ταψάκι 35*25)

Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι
150 γρ βούτυρο αγελάδας Δωδώνη
Σιρόπι
600 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ μέλι
Για την κρέμα
6 φλ γάλα
5 κ.σ κορν φλάουρ
8 κ.σ ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
Για τη σαντιγί
600 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση και φρουι γλασέ ή γλυκό του κουταλιού νεράντζι ( του ταιριάζει πολύ) ή πορτοκάλι ή κερασάκι.
Κανέλα σε σκόνη.

Εκτέλεση
Αφρατεύω το κανταΐφι μου και το στρώνω στο ταψί.
Λιώνω το βούτυρο και βρέχω όλο το κανταΐφι καλά.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για περίπου μία ώρα μέχρι να χρυσαφίσει ωραία.
Ωστόσο φτιάχνω το σιρόπι μου.
Βράζω τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά, προσθέτω το μέλι και το λεμόνι και αφήνω να πάρει 2 βράσεις ακόμα.
Σιροπιάζω το καυτό κανταΐφι με το ζεστό ( όχι καυτό) σιρόπι.
Πασπαλίζω το κανταΐφι μου με μπόλικη κανέλα.
Αφήνω να τραβήξει.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα (από το οποίο κρατάω ένα φλιτζάνι για να διαλύσω το κορν φλάουρ) να βράσει.
Σε ένα μπολ βάζω το γάλα που κράτησα και διαλύω το κορν φλάουρ και προσθέτω και τα αβγά . Ανακατεύω καλά .
Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνω 1-2 κουτάλες και προσθέτω στο μείγμα των αβγών για να ζεσταθούν Γυρίζω στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
Προσθέτω στο τέλος τις βανιλιες και το βούτυρο .
Τέλος πασπαλιστά ρίχνω πάνω στην κρέμα το μπεικιν και ανακατεύω επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπεικιν και να αφρίσει.
Ενσωματώνω σε όλη την κρέμα.
( Η κρεμούλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη).
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει το γλυκό μου.
Στο μίξερ χτυπάω τη κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.
Απλώνω πάνω στην κρέμα και πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και έξτρα κανελίτσα. Διακοσμώ με γλυκό του κουταλιού. Αφήνω να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.