
Μια δροσερή, πικάντικη και παιχνιδιάρικη μπουκιά για τον μπουφέ ή το τραπέζι μας. Τυροσαλάτα με αυγό και σκόρδο, σε φωλίτσες από κόκκινη πιπεριά, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινή παρέα με ουζάκι.
Υλικά
- 200 γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
- 1 αυγό βραστό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό (περίπου)
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (ή όσο μας αρέσει)
- 3-4 κόκκινες πιπεριές φλάσκες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- Λίγες μαύρες ελιές ή ντοματίνια για διακόσμηση
- Άνηθος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη φέτα, το ψιλοκομμένο βραστό αυγό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα λίγη-λίγη, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο και πηχτό μείγμα, όχι πολύ ρευστό — θέλουμε να στέκεται στις ροδέλες πιπεριάς.
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (περίπου 1,5-2 εκ.) και αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά, για να δημιουργήσουμε "φωλίτσες".
- Γεμίζουμε κάθε ροδέλα πιπεριάς με μια κουταλιά από το μείγμα τυροσαλάτας.
- Στολίζουμε τις πιπεριές με μισό ντοματίνι ή μία μαύρη ελιά στο κέντρο — για να μοιάζουν με λουλουδάκια, όπως στη φωτογραφία.
- Αν θέλουμε, στολίζουμε με λίγο άνηθο.
- Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένες μέχρι να τις χρειαστούμε. Είναι ιδανικές για τραπέζια, μπουφέδες και μικρά καλέσματα.