Τυροσαλάτα με αυγό και σκόρδο σε ροδέλες κόκκινης πιπεριάς

Μια δροσερή, πικάντικη και παιχνιδιάρικη μπουκιά για τον μπουφέ ή το τραπέζι μας. Τυροσαλάτα με αυγό και σκόρδο, σε φωλίτσες από κόκκινη πιπεριά, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινή παρέα με ουζάκι.
 

Υλικά

  • 200 γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
  • 1 αυγό βραστό, ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες 
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό (περίπου) 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (ή όσο μας αρέσει) 
  • 3-4 κόκκινες πιπεριές φλάσκες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες 
  • Λίγες μαύρες ελιές ή ντοματίνια για διακόσμηση 
  • Άνηθος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη φέτα, το ψιλοκομμένο βραστό αυγό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή πιρούνι. 
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα λίγη-λίγη, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο και πηχτό μείγμα, όχι πολύ ρευστό — θέλουμε να στέκεται στις ροδέλες πιπεριάς. 
  3. Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (περίπου 1,5-2 εκ.) και αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά, για να δημιουργήσουμε "φωλίτσες". 
  4. Γεμίζουμε κάθε ροδέλα πιπεριάς με μια κουταλιά από το μείγμα τυροσαλάτας.
  5. Στολίζουμε τις πιπεριές με μισό ντοματίνι ή μία μαύρη ελιά στο κέντρο — για να μοιάζουν με λουλουδάκια, όπως στη φωτογραφία. 
  6. Αν θέλουμε, στολίζουμε με λίγο άνηθο. 
  7. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένες μέχρι να τις χρειαστούμε. Είναι ιδανικές για τραπέζια, μπουφέδες και μικρά καλέσματα.

Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα