Βάφλες



ΒΑΦΛΕΣ

Υλικά
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, χωρίς να κάψει
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 φλιτζ. τσαγιού (400 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό

Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά.
Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα.
Έχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο).
Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.
Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω.


Credits:
Μιχαελα Στεφανουδης
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Βάφλες