Θράψαλα κρασάτα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΡΑΣΑΤΑ Aαπό την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Θράψαλα κρασάτα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο θράψαλα
2 μ κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
4 πατατες
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
1 κρασοποτηρο λαδι
Χυμο απο δυο λεμονια
1κοφτη κουτ της σουπας κον φλαουρ
Αλατι,πιπερι 3 μπαχάρια και 2 δαφνόφυλλα
Φρεσκια ριγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε πρωτα στην κατσαρολα τα θράψαλα να απορροφησουν τα υγρα τους,μολις στεγνωσουν ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, το καροτο σε φετες τις πατατες, το σκορδο, το αλατι, το πιπερι, το μπαχάρι τα δαφνόφυλλα .Μολις παρουν λιγο χρωμα ανακατευουμε και σβηνουμε με το κρασι... Μολις εξατμιστει το κρασι ριχνουμε 3 ποτηρια νερο και σκεπαζουμε...Βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο.. σε χυτρα 25 λεπτα, σε κατσαρολα 45 δεν θελουμε πολλα υγρα μεσα στην κατσαρολα μας...Μολις ειναι ετοιμο περνουμε τον χυμο απο 1,1/2 με 2 λεμονια και ανακατευουμε με 1κουταλια κορν φλαουρ, ριχνουμε στην κατσαρολα, κουναμε την κατσαρολα να παει παντου και μολις παρει μια βραση η σαλτσα σβηνουμε ρίχνουμε λίγο ρίγανη στην κατσαρόλα και σερβιρουμε.