
Μια συνταγή της κυρίας Μυρσίνης Μπάλκογλου για ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Λαδώνετε ένα ταψί 23χ32 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά !!
Υλικά για το παντεσπάνι
6 αυγά6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το λάδι το μπέικιν και ανακατεύετεΛαδώνετε ένα ταψί 23χ32 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι τουΥλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείοΥλικά για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιαστε το!! Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείοΣυνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά !!