Σοκολατάκια τύπου Derby


Υλικά

  • 200 γρ. καρύδα ξερή (ινδοκάρυδο)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
  • 1 κούπα δημητριακά ρυζιού σοκολάτας
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη 
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο, την καρύδα, τη βανίλια, την κρέμα και το λάδι και ανακατεύουμε.
  2. Σε μικρό ταψάκι βάζουμε μεμβράνη και στρώνουμε το μείγμα σε πάχος ενός δαχτύλου.
  3. Ρίχνουμε τα δημητριακά και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα χωρίς να χαλάσει το σχέδιο και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα.
  4. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε μπαστούνια στο μάκρος. Βγαίνουν 15 τεμάχια.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα βουτάμε μέσα. 
  6. Τα φυλάμε στο ψυγείο… αν προλάβουμε!


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου