Υλικά
- 200 γρ. καρύδα ξερή (ινδοκάρυδο)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
- 1 κούπα δημητριακά ρυζιού σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο, την καρύδα, τη βανίλια, την κρέμα και το λάδι και ανακατεύουμε.
- Σε μικρό ταψάκι βάζουμε μεμβράνη και στρώνουμε το μείγμα σε πάχος ενός δαχτύλου.
- Ρίχνουμε τα δημητριακά και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα χωρίς να χαλάσει το σχέδιο και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα.
- Το βγάζουμε και το κόβουμε σε μπαστούνια στο μάκρος. Βγαίνουν 15 τεμάχια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τα βουτάμε μέσα.
- Τα φυλάμε στο ψυγείο… αν προλάβουμε!
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου