Λυχναράκια



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λυχναράκια

Τα αγαπημένα μας λυχναράκια !!!!

Γέμιση
2 κιλά μυζήθρα - Ανθότυρο νωπό
2 αυγά
4 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ζυμάρι
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
320 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος τύπου Κέρκυρας
320 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι σόδα
Χυμό μισού λεμονιού
800 γραμμάρια αλεύρι περίπου
Το ζυμάρι πολύ μαλακό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο...εγώ βάζω μία συσκευασία βούτυρο και συμπληρώνω με 70 γραμμάρια ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού τη σόδα και την προσθέτουμε.
Ρίχνουμε τη βανίλια το γιαούρτι και σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι.
Το αφήνουμε πολύ μαλακό και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Το σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί καμιά ωρίτσα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση πολύ καλά.
Ανοίγουμε μικρό φιλαράκι μέχρι 2 τεμάχια όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και πολύ χοντρό μία μέτρια κατάσταση.
Βάζουμε ένα γεμάτο κουταλάκι μυζήθρα στο κέντρο, το παίρνουμε στο χέρι και το τσιμπάμε γύρω-γύρω περίπου 8 με 9 τσιμπιές.
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Χτυπάμε κρόκο αυγού με λίγο νεράκι τα αυγώνουμε και πασπαλίζουμε στο κέντρο που είναι η μυζήθρα με κανέλα.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγουν από το φούρνο έχουμε φρέσκα λεμονόφυλλα πλυμένα και στεγνωμένα και τα πετάμε από πάνω σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Είναι θαυμάσια εξαιρετικά πεντανόστιμα!!