
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Υλικά:
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ καρύδια (ψίχα), τριμμένα
- 250 αμύγδαλα τριμμένα
- 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό γάλακτος καλής ποιότητας
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 γαριφαλάκια (μοσχοκάρφια)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο, αλείφουμε με βούτυρο, άλλο ένα φύλλο, βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε ένα φλιτζάνι γέμιση παντού και τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, και αφού γεμίσουμε με αυτό τον τρόπο το ταψί τα κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
- Περιχύνουμε από πάνω όσο βούτυρο περίσσεψε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, σχεδόν για 1 ώρα.
- Λίγο πριν σβήσουμε το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα πρέπει να είναι καυτό.
- Όταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα μπακλαβαδάκια με μια κουτάλα.
- Πρέπει να είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ!
Δημιουργός συνταγής: Despoina Alex

Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget