Μπακλαβαδάκια Πολίτικα

Μπακλαβάς Πολίτικος

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ



Υλικά:

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 250 γρ καρύδια (ψίχα), τριμμένα
  • 250 αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό γάλακτος καλής ποιότητας

Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γαριφαλάκια (μοσχοκάρφια)
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο, αλείφουμε με βούτυρο, άλλο ένα φύλλο, βούτυρο.
  2. Πασπαλίζουμε ένα φλιτζάνι γέμιση παντού και τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας.
  3. Τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, και αφού γεμίσουμε με αυτό τον τρόπο το ταψί τα κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
  4. Περιχύνουμε από πάνω όσο βούτυρο περίσσεψε.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, σχεδόν για 1 ώρα.
  6. Λίγο πριν σβήσουμε το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα πρέπει να είναι καυτό.
  7. Όταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα μπακλαβαδάκια με μια κουτάλα.
  8. Πρέπει να είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ!


Δημιουργός συνταγής: Despoina Alex