Γλυκάκι ζέβρα με μπισκοτένια βάση



Μια συνταγή της κυρίας Βανας Ντελη.Ρεβ. για ΓΛΥΚΑΚΙ ΖΕΒΡΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Γλυκάκι ζέβρα με μπισκοτένια βάση

Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
180 γρ. Βούτυρο

Αλέθουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο δουλεύουμε και στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 20 εκ
Πατάμε και ισιώνουμε καλά
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να κάνουμε την κρέμα

Κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ ζάχαρη
80 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.σ κακάο
3 κ.σ αλεύρι
3 κ.κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
20 γρ.σκόνη ζελατίνης δυαλυμένη σε λίγο κρύο γάλα
2 βανίλιες

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τη ζελατίνη! (εκτός απ' το κακάο και τη σοκολάτα)
Ανακατεύουμε με σύρμα έως χυλώσει η κρέμα μας(όχι σφικτή)
Μοιράζουμε την κρέμα όσο είναι ζεστή σε δύο σκεύη και το ένα τ αφήνουμε ως έχει και στο άλλο προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη σοκολάτα σε κομματάκια
Δουλεύουμε με το σύρμα να λιώσει ενσωματωθεί το κακάο κι η σοκολάτα.
Στρώνουμε τις κρέμες πάνω στη μπισκοτένια βάση αρχίζοντας με τη σοκολατένια κρέμα 4 με 5 κ.σ.
Κατόπιν ρίχνουμε 3 λευκές ακριβώς στο κέντρο , ξανά πάνω 3 σοκολατένιες έως ότου τελειώσουν τα μίγματαΧαράζουμε τέλος με το μαχαίρι την κρέμα δίνοντας το σχέδιο (όχι έως κάτω)
Και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Ξεφορμάρομαι απ' την αποσπώμενη φόρμα και σερβίρουμε.