Κυδώνι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κυδώνι γλυκό του κουταλιού

...με μπολικο αμυγδαλο και αρμπαρρόριζα σαν της μαμας!!!
Κλασσικα καθε χρονο πιστοι στις παραδοσεις μας!!!
Συνταγη κλασσικη!!

Μετρω με ποτηρια νερου, ενα ποτηρι κυδωνι καθαρισμενο και λεπτοκομμενο και ενα ποτηρι ζαχαρη!
Συνολικα στα δυο κιλα καθαρο κυδωνι βάζω δυο κιλα ζαχαρη και ενα ποτηρι ακομα ζαχαρη , ετσι με εμαθε η μανουλα μου.
Πεντε ποτηρια νερο, μια φουντιτσα αρμπαρροριζα, τα σπορακια απο μια καψα που ειναι στο εσωτερικο του κυδωνιου ειναι πλουσια σε πηκτίνη, να δεσει το γλυκο και προς το τελος ενα ποτηρι αμυγδαλα ασπρισμενα και κομμενα στην μεση καθετα !!
Και σταγονες απο μισο λεμονι!!!!!
Αφηνω να κρυωσει και γεμιζω τα βαζα μου. 
Για κερασμα η με γιαουρτι οπως και να το αξιοποιησετε ειναι φανταστικό!!!!