Κότα βραστή με πιλάφι



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΟΤΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κότα βραστή με πιλάφι

Άλλο πράγμα...🐔 όλο γεύση και νοστιμιά.

Βράζουμε στη χύτρα για μισή ώρα το κοτόπουλο με λίγο αλάτι.
Αφού το ξαφρίσουμε πρώτα.
Οταν είναι έτοιμο το τραβάμε σε πιατέλα και αλατίζουμε από πάνω.
Σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα και μόλις χοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιασει.
Το συγκεκριμένο πιλάφι γίνεται με ρύζι γλασέ ή Καρολίνα.
Η δοσολογία είναι 3 ζωμός, 1 ρύζι.
Προς το τέλος και λίγο πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία ρίχνουμε χυμό από 1-2 λεμόνια.
Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο πιπέρι.
Μπουκιά και συχώριο !